INTEGRITETSPOLICY

Integritetspolicy

Det är viktigt för oss på Aktivitetshäftet Sverige AB att du känner dig trygg när du kontaktar och handlar hos oss. GDPR är viktigt för oss då vi tar integritet på stort allvar. Genom denna sida hoppas vi kunna informera dig om hur vi använder din data, vilka rättigheter du har och att din data är säker hos oss! =) 

Vilka Vi är

Nicklas Olsson och William Lagerqvist är grundarna till Aktivitetshäftet Sverige AB – https://www.aktivitetshaftet.se.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Vi använder oss av information om dig för att kunna slutföra vår del av dealen och för att du ska få en så bra köpupplevelse som möjligt. Nedan kan du läsa närmare vilken information vi använder och varför. 

Namn & kontaktuppgifter

Det vill säga information du ger oss vid köpet eller som du själv anger när du kontaktar oss…

  • Namn, leveransadress, telefonnummer och e-postadress
  • Varor du har köpt vid det aktuella köpet samt tidigare

…Samt information vi får om dig när du besöker vår hemsida eller fullgör ett köp.

  • Betalinformation – vilket betalsätt du valt samt om betalningen är fullgjord eller inte.
  • Information du delar med dig när du surfar på vår hemsida eller använder vår app. Detta innebär din IP-adress och typ av apparat du använder, samt om du gett tillåtelse även information om din plats och hur du använder hemsidan eller appen.

De uppgifter du ger oss är nödvändiga för att vi ska kunna ingå ett avtal med dig. Övriga uppgifter vi samlar in om dig är nödvändiga för att optimera din upplevelse hos oss och för att du ska få bästa möjliga service. Dessa grunder redogörs för nedan:

Namn och kontaktuppgifter

Namn, telefonnummer, adressuppgifter och e-postadress.

Hur vi använder dina uppgifterVarför
Vi levererar din beställningFör att fullgöra avtalet mellan oss – det vill säga leverera den produkt du beställt.
Vi skickar sms och epost med orderbekräftelse och leveransinformationFör att fullgöra avtalet mellan oss genom att låta dig veta att din beställning är mottagen eller på väg.
Vi sparar din orderhistorikFör att fullgöra avtalet mellan oss om ångerrätt och rätt till en felfri vara samt för att erbjuda kundservice.
Vi sparar ditt telefonnummer i inloggningssystemetFör att fullgöra avtalet mellan oss att du ska kunna logga in och administrera din order och boka retur eller byte samt använda butikskredit.
Vi skickar information om nya produkter och kampanjerBerättigat intresse – För att hålla dig uppdaterad om nya produkter. Du kan när som helst tacka nej såklart.
Vi skickar en förfrågan om köprecension och produktrecensionBerättigat intresse – Vi vill säkerställa att allt var som det ska med produkten samt kunna erbjuda dig och andra kunder bättre uppfattning om produkten.
Vi sparar din köpinformationFör att följa lagar, såsom bokföringslagen.
Vi skyddar dig och oss från bedrägeri och missbruk av dina uppgifterBerättigat intresse – För att förhindra och upptäcka bedrägeri mot dig eller oss.

Betalningsinformation

Vi använder Klarnas kassatjänst för att erbjuda dig trygg och säker betalning vid beställning av produkter. I samarbete med Klarna får vi vissa uppgifter om din betalning för att kunna administrera köpet.

Hur vi använder dina uppgifterVarför
Vi ser vilket betalsätt du valt och om beställningen är betald eller inteFör att fullgöra avtalet mellan oss – för att kunna leverera en vara måste vi veta om vi har fått betalt.

Enhetsinformation

Information du delar med dig när du surfar på vår hemsida eller använder vår app. Detta innebär din IP-adress och typ av apparat du använder, samt om du gett tillåtelse även information om din plats och hur du använder hemsidan eller appen som vi samlar genom cookies. Du kan när som helst välja att inte tillåta cookies genom att ändra inställningarna på din dator.

Hur vi använder dina uppgifterVarför
Vi tar reda på vad du, och andra kunder, gillarBerättigat intresse – För att kunna visa och erbjuda det just du kan vara intresserad av
Vi använder din enhetsinformation som IP-adressBerättigat intresse – För att vi inte ska blanda ihop dig med andra användare när du exempelvis chattar med oss.
Vi använder din geografiska position (om du godkänt att den används).Berättigat intresse – För att få platsinformation så vi kan spara dina preferenser om språk och valuta när du besöker vår sida.
Vi följer information om hur du använder vår sida eller app (ex. tid på webbplatsen och vad du klickar)Berättigat intresse – För att följa upp hur du använder vår sida så att vi kan utveckla vår sida och din shoppingupplevelse så att du alltid kan vara nöjd hos oss.
Vi sparar produkter du markerat som favoriter och varor i kundkorgen.För att fullgöra avtalet mellan oss- För att vi ska kunna sälja saker åt dig!
Vi visar annonser från Ridestore när du besöker andra webbplatser på internet.Berättigat intresse – För att rikta annonser och kampanjer som du gillar. Dessa cookies reglerar även hur många gånger en annons visas åt dig och hjälper oss följa upp våra marknadsföringskampanjer.
Vi analyserar och följer upp marknadsföringskampanjer genom cookiesBerättigat intresse – Dessa cookies reglerar hur många gånger en annons visas åt dig och hjälper oss följa upp våra marknadsföringskampanjer.

Dina diskussioner och chattar med oss

Vi sparar dina diskussioner vi haft över mejl, sms eller sociala medier för att kunna svara på dina meddelanden och erbjuda dig den bästa servicen.

Hur vi använder dina uppgifterVarför
Vi erbjuder kundserviceFör att fullgöra vårt avtal med dig – vi har ju lovat att vi finns till när det behövs!
I utbildningssyfteFör att kunna utbilda vår personal och erbjuda bästa möjliga kundservice. Vi sparar aldrig namn eller andra kontaktuppgifter om dig.

Du har alltid rätt att invända mot någon av punkterna, men håll i åtanke att det kan leda till att vi inte kan erbjuda dig den perfekta köpupplevelsen med alla våra tjänster. Det är dock du som avgör hur du vill ha det!

Kontaktformulär

När ni skriver till oss genom kontaktformulären: bli återförsäljare, vara med i häftet och kontakta oss. Så sparas informationen ni skriver till oss. Personuppgifter som sparas är för och efternamn, e-postadress, telefonnummer och meddelandet. Detta sparas så länge det är nödvändigt och endast för att göra klart samarbeten och kundtjänständamål. Den insamlade informationen kommer ej användas i marknadsföringssyfte.

Cookie-filer

Vi använder oss av cookies för att optimera din upplevelse hos oss. Vill du inte att vi eller andra sidor använder sig av cookies kan du ändra inställningarna i din webbläsare till att ej ta emot cookies. 

Vi använder cookies för att du ska kunna använda olika funktioner som att logga in eller lägga varor i varukorgen. 

Om du besöker vår inloggningssida kommer vi att sätta en tillfällig cookie för att undersöka om din webbläsare accepterar dem. Denna cookie innehåller inga personuppgifter och den försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Annalys

Vi använder oss av GDPR förenliga Google Analytics med Google Consent Mode. Vi använder Google Analytics för att se hur många som besöker vår sida och vart i sverige webbtrafiken kommer ifrån.

Vilka delar vi datan med

Vi delar vår data med betaltjänsten Klarna och leveransföretaget Postnord. Vi delar endast nödvändig information som personuppgifter och adress. Klarnas dataskyddsinformation och Postnords integritetspolicy.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Vi sparar er data endast så länge det är nödvändigt. Kundtjänst data raderas när ärendenet är avslutat. Samarbetsinformation sparas i 1 år eller sä länge samarbetet fortlöpper. Återfärsäljningsinformation sparas även den i 1 år. Inköpsdata sparas i 10 år.

Vilka rättigheter har du över din data

Om du har ett konto eller har skrivit i något av formulären på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart skickar vi dina uppgifter

Vi skickar inte dina uppgifter utanför EU/EES men i visa fall kan e-post eller det ni skriver i formulären kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost och virus som ligger i USA.

Har du frågor eller funderingar kring integritetspolicyn kontakta oss här

Varukorg